tiistai 19. toukokuuta 2009

PUUTARHAKOKEILUJA

Kehäkukka
pastelliliitu ja vesiväri sävypaperille
40 x 60 cm
2009

Kesäkauteni on alkanut ja elämä muuttuu talvisesta. Tämän viikon lopulla lähden kissojeni kanssa miesystäväni luo maalle kolmeksi viikoksi. Otan mukaan maalausvälineet ja jatkan keskeneräistä muotokuvaa ja tarkoitus olisi myös maalata uusia värimaalauksia. Sain alustavan idean Ateenan matkalla. Joten blogini joutuu täysin retuperälle kesäkuun puoliväliin asti.

Olin pari päivää maalla ja aloitin myös toisen kesäprojektini eli kokeilut miesystäväni puutarhassa. En ole todellakaan kokenut puutarhan hoidossa, joten kaikki on kokeilemista ja erehdystä. Toivottavasti edes joku kukka menestyisi! Eilen kaivoin ensimmäisen kukkamaan, johon laitoin leijonankitaa ja kesäkukkia. Tiedän jo nyt, että en kaikkea tee oikeaoppisesti, mutta toivon, että joku kukka antaisi minulle anteeksi ja silti ehtisi antaa kesäksi väriloistoa. Liljan sipuleita kaivoin valmiiseen kukkamaahan ja laitoin sinne myös kevään ruukkunarsissin sipulit ensi vuotta varten. Yhteen nurmikon nurkkaan heittelin niittykukkien siemeniä, katsotaan nouseeko yksikään niistä. Miesystäväni teki myös ison kukkalaatikon, minne laitoin daalian juurakoita. Olen kauheasti myöhässä, kun matka sotki kaikki aikataulut puutarhanhoidon kannalta.

Tarkoitus olisi vielä kaivaa pari kukkamaata lisää, mihin laitan rintamamiestalon henkeen sopivia kehäkukkia ja ruiskaunokkeja. Unikkoja minulla on myös, ja pari muuta pussia siemeniä. Miesystäväni lupasi nikkaroida myös toisen ison kukkalaatikon, minne laitan salaattia, tilliä ja persiljaa. Ruohosipuli puskeekin joka vuosi jo vanhasta kukkamaasta komean raparperin vieressä. Eli viikonloppu ja ensi viikko on kiireistä...

perjantai 15. toukokuuta 2009

LAUANTAINA 9.5.2009 ATEENASSA


Monastiraki-aukio päivällä.

Jätimme jäähyväiset Ateenalle ja ikimuistettavalle matkallemme.
Näemme jälleen jonakin päivänä!
LAUANTAINA 9.5.2009 ATEENASSA


Kissoja lepohetkellä Plakassa, vanhassa kaupungissa.

LAUANTAINA 9.5.2009 ATEENASSA

Theseionin temppeli muinaisella agoralla eli torilla Ateenan ydinkeskustassa. Thission kaupunginosa on saanut temppelistä nimensä.

Agoran sivupoluilla.

Muinaista agoraa. Taustalla Theseionin temppeli.

Bysanttilaisen kirkon kello muinaisella agoralla.


Jälleenrakennettu Attaloksen Stoa, missä toimii alueen arkeologinen museo.

LAUANTAINA 9.5.2009 ATEENASSA

Omonia-aukion lähellä on Ateenan kauppahallit, lihahalli, kalahalli ja vihannestori. Keräsin rohkeutta ja kiersimme sekä liha-että kalahallit kertaalleen läpi. Aika erikoinen kokemus, mutta siitä kaikessa karmeudessa pidin, että eläimestä oli myynnissä melkein kaikki osat. Kaikki käytetään hyväksi eikä tuhlata eläimen elämää heittämällä puolet lihoista, luista, sisäelimistä tai suolista pois.

Herkullisia pähkinöitä myynnissä kauppahallissa.

Torvisoittokunta svengasi.

Lempiaukioni auringonpaisteessa, Ethnikis Andistassis.

PERJANTAINA 8.5.2009 ATEENASSA


Ateenalaisten olohuone Monastiraki-aukio illalla.

PERJANTAINA 8.5.2009 ATEENASSA


Hellyttäviä rekkuja iltapäiväsiestalla.

PERJANTAINA 8.9.2009 ATEENASSA



Viimeisenä kokonaisena lomapäivänä tutustuimme Ateenan keskustassa sijaitsevaan Olympialaisen Zeuksen mahtavaan ja vaikuttavaan temppeliin. Voi vain kuvitella, miltä temppeli on näyttänyt loistonsa päivinä ja minkälaista kunnioitusta se on herättänyt. Itselleni taisi olla kolmas kerta, kun käyn ihailemassa Zeuksen voimaa.

Zeuksen temppelin vieressä sijaitsee Rooman keisari Hadrianuksen riemukaari.

PERJANTAINA 8.5.2009 ATEENASSA


Keskellä kaupunkia rekut huilaavat kimpassa.

TORSTAINA 7.5.2009 ATEENASSA



Löysimme sattumalta mahtavan musiikkibaarin, jossa kävimme kolmena iltana. Se oli sisustettu persoonallisesti ja taiteellisesti, hiukan retro-tyyliin. Henkilökunta oli erittäin ystävällistä, ja tarjosivat meille ilmaisen sisäänpääsyn paikallisen cover-bändin keikalle. Yianneis-niminen bändi veti intensiivisen keikan kahdessa osassa, ja yhdisteli etnoa, latinoa, soulia, funkia, jazzia... Hieno ilta!

Suosittelen ehdottomasti paikkaa. Plaza de la Trova-niminen paikka sijaitsee Vlahava-pikkukadulla Psirrissä, Athinas-kadulta parikymmentä metriä, Omonian ja Monastirakin välissä.

keskiviikko 13. toukokuuta 2009

TORSTAINA 7.5.2009 PIREUKSESSA

Kävin ensimmäistä kertaa Pireuksen arkeologisessa museossa. Siellä oli hienoja isoja pronssiveistoksia, mitkä olivat löydetty Pireuksen satamasta rahtilaivan hylystä. Ulkona oli myös esillä veistoksia, kuten tässä leijonan pää.

Elävä kissaveistos.

Kilpikonna katseli, ehkä meitä, museon pihalla.

TORSTAINA 7.5.2009 PIREUKSESSA


Olimme päiväretkellä Pireuksessa, Ateenan satamakaupungissa. Aurinko hehkui kuumasti ja sateen koleus oli kaikonnut. Zean satamassa ihailimme huvijahteja ja purjeveneitä.


KESKIVIIKKONA 6.5.2009 ATEENASSA

Keskiviikkona Ateenassa ukkosti ja satoi. Lämmin aamupäivä muuttui nopeasti koleaksi. Lempiaukiollani, Ethnikis Andistassiksella, pulut kököttivät katoksen alla sateensuojassa.

TIISTAINA 5.5.2009 SOUNIONISSA




Poseidonin mahtava temppeli sijaitsee aivan Attikan eteläkärjessä. Voin kuvitella kuinka antiikin ajan ihmiset kokivat jumaluuden suuruuden tuossa paikassa, koska nytkin tuntee itsensä pieneksi osaksi vuosituhansien jatkumossa.

tiistai 12. toukokuuta 2009

MAANANTAINA 4.5.2009 ATEENASSA

Muinaisen Kerameikoksen hautausmaan läpi virtaava joki on kutistunut pieneksi puroksi. Puron pohja oli täynnä sammakon nutipäitä.


Kilpikonna rouskutti rauhassa ruohoa.

Hautamuistomerkki.

Puun varjossa lepäävät rauhassa sielut.

MAANANTAINA 4.5.2009 ATEENASSA

Unikko kasvaa Akropoliksen muinaisten kivilohkareiden välissä.

Kuuluisa Parthenonin temppeli Akropoliksella. Kuinkahan monta miljoonaa ja miljoonaa ihmistä on kävellyt Akropoliksella?

Erektheionin temppelin pylväs Akropoliksella.

LAUANTAINA 3.5.2009 ATEENASSA



Panathinaikos voitti koripallossa Euroopan liigan ja Omonia-aukio täyttyi juhlivista kannattajista. Tuntikausia autojen torvia toitotettiin, ilotulitteita ammuttiin, savupommeja räjäyteltiin ja laulettiin... Matkamme aikana Omonia-aukio oli nelisen kertaa suljettu mielenosoitusten tai urheiluvoittojen takia. Ateenalaiset ovat aktiivisia! En halua edes kuvitella, millaista mellakoiden aikaan on ollut...

maanantai 11. toukokuuta 2009

SUNNUNTAINA 3.5.2009 ATEENASSA


Vaikuttavan Ateenan arkeologisen museon sisäpihaa.