tiistai 19. toukokuuta 2009

PUUTARHAKOKEILUJA

Kehäkukka
pastelliliitu ja vesiväri sävypaperille
40 x 60 cm
2009

Kesäkauteni on alkanut ja elämä muuttuu talvisesta. Tämän viikon lopulla lähden kissojeni kanssa miesystäväni luo maalle kolmeksi viikoksi. Otan mukaan maalausvälineet ja jatkan keskeneräistä muotokuvaa ja tarkoitus olisi myös maalata uusia värimaalauksia. Sain alustavan idean Ateenan matkalla. Joten blogini joutuu täysin retuperälle kesäkuun puoliväliin asti.

Olin pari päivää maalla ja aloitin myös toisen kesäprojektini eli kokeilut miesystäväni puutarhassa. En ole todellakaan kokenut puutarhan hoidossa, joten kaikki on kokeilemista ja erehdystä. Toivottavasti edes joku kukka menestyisi! Eilen kaivoin ensimmäisen kukkamaan, johon laitoin leijonankitaa ja kesäkukkia. Tiedän jo nyt, että en kaikkea tee oikeaoppisesti, mutta toivon, että joku kukka antaisi minulle anteeksi ja silti ehtisi antaa kesäksi väriloistoa. Liljan sipuleita kaivoin valmiiseen kukkamaahan ja laitoin sinne myös kevään ruukkunarsissin sipulit ensi vuotta varten. Yhteen nurmikon nurkkaan heittelin niittykukkien siemeniä, katsotaan nouseeko yksikään niistä. Miesystäväni teki myös ison kukkalaatikon, minne laitoin daalian juurakoita. Olen kauheasti myöhässä, kun matka sotki kaikki aikataulut puutarhanhoidon kannalta.

Tarkoitus olisi vielä kaivaa pari kukkamaata lisää, mihin laitan rintamamiestalon henkeen sopivia kehäkukkia ja ruiskaunokkeja. Unikkoja minulla on myös, ja pari muuta pussia siemeniä. Miesystäväni lupasi nikkaroida myös toisen ison kukkalaatikon, minne laitan salaattia, tilliä ja persiljaa. Ruohosipuli puskeekin joka vuosi jo vanhasta kukkamaasta komean raparperin vieressä. Eli viikonloppu ja ensi viikko on kiireistä...

1 kommentti:

  1. Mukavia kesäpuuhia Sinulle ja miesystävälle ;-)
    Blogien kirjoittaminen hiipuukesäksi joka puolella, joten älä huolehdi suotta!

    VastaaPoista