torstai 12. elokuuta 2010

SADONKORJUUN AIKA


Monen vuoden tauon jälkeen tein äitini kanssa viime viikolla itse maustekurkkuja. Laitoimme liemen lisäksi kurkkuja maustamaan valkosipulia, kruunutilliä, piparjuurta ja mustaherukan lehtiä. Vielä viikko pitää odottaa ennen kuin pääse maistamaan...


Pienehköllä ryytimaallani olen kasvattanut herneitä, papuja, kukkia ja kamomillasauniota, jonka kukintoja olen nyt kerännyt ja kuivattanut paperin päällä kamomillateetä varten. Harmikseni pikkuötökät tykkäävät kamomillasta ja osaa kukista ei voi kerätä ollenkaan. Tuore kamomillasaunio tuoksuu muuten voimakkaasti erikoisen omenaiselta.


Tässä ensimmäiset härkäpapuni ja vahapapuni. Härkäpavut keräsin liian nuorina, joten nyt annan palkojen kasvaa rauhassa. Vahapavut taas olivat juuri sopivan kypsiä. Keitin niitä suolavedessä kymmenisen minuuttia ja söin voisulan kanssa. Oli todella hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti