tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kastani-kadun puutalot


















Keskiviikkona kävelimme Toomemäen yli ja kävimme J. Kuperjanovi -kadun eri vaatekirpputoreilla, missä oli mielestäni paremmat vaatevalikoimat kuin Suomessa ja hinnat selkeästi halvemmat. Löysin pari kivaa puseroa.

Kävimme myös ihastelemassa Kastani -kadun vanhoja puutaloja.

Wikipedia:
"Toisin kuin Suomessa, on Virossa vielä jäljellä runsaasti laajoja puutaloalueita. Sodanjälkeisinä vuosikymmeninä oli suunnitelmia purkaa puutaloalueita. Paikallisten kaupunkisuunnittelijoiden vastarinnasta johtuen alueita ei purettu, mutta ne rapistuivat. Neuvostokauden jälkeen heikossa kunnossa olevat puutaloalueet ovatkin viime vuosina kohentuneet huomattavasti. Virolaiset ovat myös uskollisia perinteellisille rakennusteknologioille, minkä vuoksi ns. kestävä rakentaminen on muodissa puutalojen kunnostuksessa. Kaupunki palkitsee vuosittain parhaiten toteutettuja kunnostuskohteita.

Tyyliltään puutalot edustavat aikakautensa – vuosisadan vaihteen ja 1900-luvun alun – tyylejä. Enimmäkseen ne ovat kaksikerroksisia ja suomalaisittain puutaloiksi suuria. Useat ulkoisesti kivitalolta näyttävät, massiiviset rakennukset ovat hirsirakenteisia. Keskustasta lounaaseen sijaitsevan Kastaninkadun varressa on joukko komeita vuosisadan alun puurakenteisia asuintaloja."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti