tiistai 9. helmikuuta 2016

Siirtymiä Galleria Napassa Rovaniemellä 20.2.-9.3.2016Siirtymiä
20.2.-9.3.2016


AvaraTaide ry:n taiteilijat:
Outi Aho, Merja Asonen, Heli Innala, Kirsi Porrassalmi,
Ilona Raipala, Marje Viitala, Johanna Vilén ja Inka Ylihärsilä


Galleria Napa
Kairatie 3, 96100 Rovaniemi

Näyttely avoinna: ti-to klo 12-18, pe klo 11-17 ja la klo 12-16.
Avajaiset perjantaina 19.2. klo 18, tervetuloa!


Ihminen elää ajassa ja paikassa, mutta mikään ei pysy samana. Joskus luulee pysyvänsä paikoillaan, vaikka onkin huomaamattaan liikkunut uuteen suuntaan. Joskus taas kuvittelee siirtyneensä eteenpäin mutta onkin melkein samassa vanhassa tilanteessa. Muutos tai siirtymä voi tapahtua vähitellen tai yhtäkkisenä metamorfoosina. Kiinnostavaa on huomata hetki ennen siirtymää sekä mikä saa aikaan muutoksen juuri toivottuun suuntaan.

Taiteen tekeminen on prosessi, jossa liikutaan tilanteesta toiseen. Usein siirtymä ei ole jatkuvasti hallinnassa, vaan teos voi syntyä prosessin myötä, yllätyksellisesti ja sattumanvaraisesti, omia reittejään löytäen. Huomaamme ja arvostamme erilaisia asioita, joten jokaisella on omat tapansa tarkastella syntyvää jälkeä. Näyttelyssä katsoja näkee lopputuloksen, mutta siitäkin voi usein havaita tai ainakin aavistella teoksen eri syntyvaiheita. Näyttelyssä on esillä piirustuksia, maalauksia ja grafiikkaa.

Näyttely on AvaraTaide ry:n ja Lapin taiteilijaseura ry:n vaihtonäyttely. Syksyllä 2016 Lapin taiteilijaseura esittäytyy puolestaan Tampereella Galleria Rongassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti