torstai 9. kesäkuuta 2016

Värillä Studio Mältinrannassa 18.6.-5.7.2016Heli Innala
Värillä

Studio Mältinranta
18.6.-5.7.2016

Avajaiset pe 17.6.2016 klo 18-20, tervetuloa!Öljyvärimaalaukseni mdf-levylle kumpuavat epäsuorasti omasta elämästäni maaseudulla ja sen tapahtumista; tunteistani ja muistoistani. Käytän voimakkaita väririnnastuksia, ja maalauskieleni on monesti voimakasta, vapaata, hetkellistä ja kerroksellista. Esteettisyys on maalatessani tärkeää, mutta voin kääntää sen myös leikittelyksi itseni ja katsojan välillä.

Maalaaminen on minulle täynnä vastakohtia: ohutta läpikuultavaa ja paksua peittävää maalia; kylmää turkoosia ja lämmintä voimakasta kadmiumpunaista; tasaista pintaa ja näkyviä siveltimenvetoja; suljettuja sommittelullisia muotoja sekä jatkuvaa liikettä. Maalaamiseeni liittyy aina vahvasti uuden pinnan, värin ja suunnan kohtaaminen. Tämä kohtaaminen muodostaa värisävyistä, siveltimenvedoista ja kuvallisista elementeistä uuden maalatun muistuman.

Värillä -näyttelyn teoksissa annoin itselleni vapaan mielen ja vapaat kädet: väri on pääosassa, mutta aiheissa häilyy ei-esittävän lisäksi tunnistettavia muotoja luonnosta. Arkeni maaseudulla nivoutuu yhteen vuodenaikojen ja sään vaihteluun sekä kasvun ja valon kiertokulkuun. Teoksissani kuvaan maalauksen keinoin miten olen kohdannut näitä elämän perusasioita.

Studio Mältinranta
Kuninkaankatu 2, 33210 Tampere
puh: 010-4202040, info@tampereen-taiteilijaseura.fi,
www.tampereen-taiteilijaseura.fi
avoinna ma-to klo 12-18, pe-su klo 12-16, vapaa pääsy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti