keskiviikko 13. tammikuuta 2010

TAMMIKUUSSA KEVYEMMIN



Päätin, että syön tammikuun loppuun pelkästään itsetehtyjä keittoja. Joulun ja vuodenvaihteen syömisen jälkeen oli niin raskas olo, että ajattelin kevyemmän ruokavalion keventävän myös mieltä. Eikä kyllä haittaa, vaikka jokunen kilokin tippuisi matkalla kyydistä... Varsinaisesti en ole laihdutuskuurilla, enkä tee laihdutuskeittoja.

Aloitin syömällä pakastamaani borssikeittoa, joka onnistui todella hyvin maultaan. Borssikeittoon pilkoin punajuurta, valkokaalia, porkkanaa ja sipulia. Sekaan heitin kasvisliemikuutioita, pippuria, meiramia ja laakerinlehtiä. Ja lautaselle kuuman keiton päälle lusikallinen smetanaa, nam!

Sunnuntaina kokeilin tehdä opiskelijaltani saamista kuivatuista sienistä hänen ohjeensa mukaan sienikeittoa. Kuullotin sipulia, valkosipulia ja paprikaa (chilikin käy) ja lisäsin vettä, kasvisliemikuutioita, Koskenlaskija-sulatejuustoa, kuivattuja sieniä, pippuria, kirveliä ja lopuksi vatkatun kerman. Lisätä voi vielä vaikka säilykesieniä jos haluaa.

Tänään tein nopeasti valmistuvaa katkarapukeittoa. Tämä keitto sopii kiireiselle. Ei tarvitse kuin kiehauttaa vesi, lisätä riisi-vihannes-pakasteita 1-2 pussia, purkki curry-ruoanlaittofraichea, suolaa tai kasvisliemikuutioita, sitruunapippuria, inkivääriä ja curryä (jos haluaa, lisäksi paprikaa ja rakuunaa) ja katkarapuja. Tosi hyvää! Tein keittoa ison kattilallisen, tätä syö kolmisen päivää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti