torstai 28. tammikuuta 2010

HAASTE / NELJÄS!


Kiitos Annalle, joka haastoi minut ensimmäiseen haasteeseeni! Haasteessa pitää etsiä neljännestä valokuvakansiosta neljäs kuva ja selittää se.

No, minulla tuo osui kasvokuvat-kansioon. Tämän kuvan olen ottanut työhuoneellani vuonna 2006 omakuvapiirustusta varten. Tarvitsin profiilikuvan itsestäni, enkä jaksanut viritellä peilisysteemejä, joten kuvasin itseäni. Näitä profiilikuvia on paljon hiukan eri kuvakulmista. Alla sitten kuva valmiista teoksesta.



Omakuva (Nefertiti)
pastelliliitu paperille
40 x 65 cm
2006

Leikittelin omakuvallani ja piirsin itseni eri rooleissa. Tässä olen kuuluisa Nefertiti muinaisesta Egyptistä, jota niin monet piirtävät kipsimallina kouluissa ja opistoissa. Alkuperäisen näin vuosia sitten Berliinin Egyptiläisessä museossa. Varsinkin 90-luvulla olin erittäin kiinnostunut muinaisen Egyptin historiasta, myyteistä ja symboliikasta. Sarjaan kuuluu kaksi muutakin omakuvaa, eivät kylläkään profiilista. Toisessa olen Botticellin maalauksen Flora ja toisessa ihailemani taiteilija Frida Kahlo.

Haasteen ohjeet toimia menee näin:

1. Avaa neljäs kansio jossa säilytät valokuviasi
2. Valitse neljäs kuva kansiostasi ja julkaise se blogissasi.
3. Selitä kuva.
4. Haasta neljä bloggaajaa tekemään sama.

Haastan mukaan Arlen, Anu Nirkon ja Karmiinin. Valitettavasti haastan vain kolme, kun olen aika huono surffailemaan ja kommentoimaan täällä blogimaailmassa...

3 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta! Vastasin siihen jo!

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan loistava idea, tämän minäkin teen jahka reissusta kotiudutaan!
    Harvoin löytää mukavia harrasteblogeja, ja erityisesti olen itsekin kaivannut piirustuspiireissä uusiutuvaa haastetta, noita kun resepti- ja valokuvausblogeissa näkyy paljon.
    Hieman rikastusta ideointiin :)

    VastaaPoista
  3. Olen pitänyt tätä blogia sellaisena vapaamuotoisena, jossa aiheet liikkuvat kevyemmin oman kiinnostuksen mukaisesti laidasta laitaan. Varsinainen ammattilaissivustoni ja teosesittelysivustoni on sitten jäykempi muodoltaan. (Kunhan sitä joskus edes ehtisi päivittää kunnolla.)

    VastaaPoista