tiistai 9. marraskuuta 2010

POSTIKORTTEJA









Reilun kolmen viikon päästä Galleria Rongassa Tampereella on jälleen AvaraTaide Ry:n Joulusalonki, jossa jäsenet tuoda esille myytäväksi teoksiaan ja muuta myytävää, esim. kortteja. Ylläolevat valokuvat viime talvelta ovat painatuksessa talvisiksi postikorteiksi. Laitan lähempänä tarkempaa infoa näyttelystä.

Aikaisemmin kirjoitin kuinka aika ei tahdo riittää kaikkeen, ja maalaukselle jää aikaa hyvin vähän. Valokuvaus onkin tullut minulle korvikkeeksi kuvan tekemiselle. En suhtaudu siihen yhtä vakavasti kuin valokuvataiteilija, mutta tietenkin oma tapani nähdä ja hahmottaa heijastuu ottamiini kuviin. Tekniset taidot ovat minulla aivan hukassa, mutta joskus onnistun vangitsemaan kuviin jotain oman elämäni tapahtumista. Paljon keskityn perinteisiin maisemiin ja eläimiin, henkilökuviin en ole vielä uskaltanut.

Blogi on antanut ison motivaation kuvaamiselle ja yritän opetella pitämään kameraa aina mukana tallentaakseni eteeni osuvat hetket.

5 kommenttia:

  1. Voi Heli, olisin voinut kirjoittaa omasta suhteestani valokuvaukseen juuri noin! Onnea salonkiin, tulen käymään!
    Ps. korttisarja on hieno!!

    VastaaPoista
  2. Todella kauniita kortteja tulossa :)

    VastaaPoista
  3. Kauniita korttikuvia ovat! Bloggaus on minuakin innostanut valokuvaamiseen, aikaisemmin en juuri valokuvia ottanut. Ja kuten kerroin blogissani, nytkin vasta keksin, että esim. voin zoomata kamerallani! Se oli aivan mullistava havainto, kuvaus tuli entistä hauskemmaksi. Tuloksista en sitten tiedä, mutta valokuvia on kiva ottaa.

    VastaaPoista
  4. Minulla oli tuo vaihe noin 5 vuotta sitten. Maalaaminen oli jäänyt vähemmälle, mutta luovuus kuitenkin vaati uutta purkutietä..kamera auttoi siihen.
    Kädet ei kylläkään jaksa järjestelmäkameraa enää kannatella, mutta kunhan digillä saan tähtäimeen, sekin riittää.
    Hyvät kuvat olet valinnut korteiksi,tuollaisen ottaisin postissa mielellään vastaan!

    VastaaPoista
  5. Lohduttavaa, jos muillakin on samoja tuntemuksia. Nyt kyllä sain vihdoista viimein pakotettua itseni ottamaan aikaa maalaamiseen, ja olen maalannut akryyleillä uutta ideaa auki. Tuntuu hyvältä!

    VastaaPoista