lauantai 21. toukokuuta 2011

DÜSSELDORFISSA





















































Tiistaina koitti 1. semifinaalipäivä ja lähdimme Düsseldorfiin jo ajoissa iltapäivällä hakemaan lippujamme Eurocafesta eli viisufanien kohtaamispaikasta. Kölnissä viisut eivät pahemmin näkyneet, mutta Düsseldorfissa oli jo tunnelmaa ja viisuturisteja kulki kaupungilla oman ja suosikkimaiden lippujen kanssa.

Kävelimme sinne sun tänne vanhassa kaupungissa ja rantakadulla Reinin varrella eli missä kaikki muutkin turistit. Aurinko paistoi ja jännitystä oli mahan pohjassa, miten illalla käy? Hollannin euroviisudelegaatio oli saapunut muuten omalla laivalla paikalle ihan rantakadun eteen. Syömässä kävimme juuri rantakadulla, ja söin fish and chipsit. Ravintoloiden listoilla ei Saksassa suurempia kasvisruokavaihtoehtoja ollut, joten monesti päädyin kalaan. Majoneesia oli muuten monessa annoksessa paksuja kerroksia ja majoneesia tuli annoksen mukana lisää kuten sinappia ja ketsuppia. Ja kuten kuvasta näkyy, lasinaluset olivat monesti tarjoilijoiden laskukoneita.

(Outona huomiona mainitsen piikkilangasta, jota oli usein kiellettyissä paikoissa ja kulkusuunnissa. Ei Suomessa enää kai käytetä piikkilankaa, ja meille tuli siitä ikäviä ja negatiivisia mielleyhtymiä mieleen.)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti