perjantai 28. elokuuta 2009

VÄRIEN SOINTUJA


IKONI 3
öljyväri ja akryyli lastulevylle
2009
52 x 65 cm

Avarataide ry:n ensimmäiseen yhteisnäyttelyyn heinäkuussa Galleria Rongassa Tampereella maalasin sarjan värimaalauksia, joiden lähtökohtana olivat ikonien värimaailma. Toukokuussa Ateenan matkallani ihailin museoissa ikonien voimakkaan epätodellisia värisävyjä. Hehkuvaa, melkein kirkuvaa kadmiumpunaista ja loistokasta kultaa. Syvää poltettua siennaa ja okraa, ripaus sinisiä, vihreitä ja keltaisia sävyjä.

Väririnnastukset kiinnostivat ja hivelivät silmää. Niissä oli jotain selittämättömän kaunista, mutta myös hitunen jotain omituista, epäsopivaa. Aika oli myös patinoinut väripinnat omalla tavallaan. Maalauksissani halusin tavoittaa jotain tuosta samasta vaikutelmasta. Teoksissani ei ole syvällisiä uskonnollisia viittauksia, olen lähtenyt liikkeelle puhtaasti värien maaailmasta.

Löysin maalauskieleeni jotain uutta ja piristävää. Maali ja sen sively korostuvat. Olen pelkistänyt värien kerroksellisuutta ja korostanut kertamaalauksen tapahtumaa. Värin puhdas hehku on pääosassa pelkistetyn muotokielen avulla.

Nyt olen aloittanut uuden sarjan maalaamisen. Siinä lähtökohtana on kasvattamieni kukkien värisävyt. Olen koko kesän niitä ihaillut, ja haluan ikuistaa upeat värit maalausten mielikuviksi.

1 kommentti:

  1. Ihanaa että maalausvaihde on löytynyt. Työsi kuvaa elämäniloa. Tulee hyvämieli noita töitä katsellessa..kesän värit kuvastuu töistä!

    VastaaPoista