maanantai 10. lokakuuta 2011

KIILTOKUVIA



KIILTOKUVIA
maalauksiani Galleria Rongassa
15.-27.10.2011
Tervetuloa avajaisiin
perjantaina 14.10.2011 klo 18-20!


Näyttelyssä olevat akryylimaalaukseni MDF-levylle ovat toisintoja ja leikittelyjä lapsuuteni kiiltokuvista. Niissä yhdistyvät nostalgia, muistot, menneen maailman arvot ja näkemykset, esteettisyys, kimallus ja kitsch. Tutkin siis lapsuuden kuvamaailmani muuttumista. Pärjäävätkö kiiltokuvat nykypäivän visuaaliselle kuvatulvalle? Aihemaailmaksi olen valikoinut kukkia, hedelmiä, marjoja ja eläimiä. Lapsena nämä kuva-aiheet olivat itselleni kauniita, ihastuttavia, hellyyttäviä ja söpöjä, mutta entä nyt?

Mitä kiiltokuvat kertovat nykypäivän aikuisen silmin kuvia tarkastelevalle katsojalle sekä minulle länsimaisesta yhteiskunnasta, arvoista, kauneudesta, historiasta, uskonnosta, traditioista? Näkyvätkö nämä selkeämmin suurentaessani kiiltokuvan kokoa ja muuttaessani ne maalauksiksi?


Galleria Ronga
Rongankatu 1 C 9, Tampere
avoinna joka päivä klo 12-18
www.avarataide.fi

2 kommenttia:

  1. Voi miten ihania maalauksia olet tehnyt.
    Ajeltiin Tampereen ohitse, olisinpa tiennyt näyttelystäsi..joskin kuski ei lämpene hevillä jarrutuksiin, on niitä yhden pysähdyksen miehiä eikä varsinkaan oma. Omalle olis voinut pistää komennon päälle :-)
    Olin matkoilla Suomenmaassa ja taukoa bloggailuun venähti vähän..Vihdoin kotona, huomenna värien hakuun, pohjat odottaa jo!
    Olen vaan huomannut että kun pitää "taukoa" silloin niitä ideoita vasta syntyykin!
    Pohtii: Anna

    VastaaPoista