sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

omakuva:toisenkuva Galleria Rongassa 4.7.2013 astiomakuva:toisenkuva
AvaraTaide ry
15.6.-4.7.2013

Näyttelyyn osallistuvat Outi Aho, Saara Forsell, Teija Hakala, Anja Härkönen, Heli Innala, Urpu-Elina Korhonen, Miina Laine, Tiina Kaisa Leppänen, Julia Prusi, Paula Puikkonen, Ilona Raipala, Ilona Rytkönen, Marje Viitala ja Soile Väätäinen.


omakuva:toisen kuva -näyttely koostuu henkilökuvista. Jokainen taiteilija on tehnyt sekä muotokuvan toisesta näyttelyn taiteilijasta että omakuvan. Tekijöitä kiinnostaa, miten eri tavalla näemme ja koemme toisemme ja itsemme. Näyttelyn ripustuksessa rinnastuvat samasta henkilöstä tehdyt omakuvat ja toisen tekemät kuvat.

Kaikki näyttelyn teokset syntyivät tämän kevään aikana. Osallistujat kokoontuivat myös säännöllisesti yhteen saamaan innoitusta toisiaan piirtämällä. Näissä yhteisissä croquis-illoissa kukin taiteilija oli vuoroin mallina toisille.

Jokainen toteutti teoksensa itse valitsemallaan tekniikalla ja haluamaansa kokoon. Näyttelyssä on esillä ainakin piirustuksia, maalauksia, valokuvia, litografiaa ja ei-esittäviä lokerikkokollaaseja. Joku voi kuvata henkilön väreinä, kuvioina tai tämän lempiesineinä, kun taas toinen pyrkii näköisyyteen kolmannen hakiessa ekspressiivisesti henkilön syvintä olemusta.

Galleria Ronga
Rongankatu 1c 9, Tampere
avoinna ti-su klo 12-18
juhannuksena suljettu 21.-24.6.2013
www.avarataide.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti