keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ratsastusvaelluksella


 Viikko sitten olin kolmen päivän ratsastusvaelluksella Seitsemisen kansallispuistossa ja lähiseuduilla. Noin pitkä yön yli vaellus on ollut pitkään haaveenani, ja vihdoin pääsin toteutamaan sen!
 
Lähdimme Tiuran tallilta Kurusta ja ensimmäisenä pävänä ratsastimme islanninhevosilla noin 29 km ja taukoineen 6,5 tuntia. Yötä olimme Seitsemisen kansallispuistossa Pitkäjärven metsäkämpässä, missä oli myös hevosille talli. Itse Pitkäjärvi oli kaunis helteisenä kesäiltana ja sauna ja uinti teki hyvää kropalle pitkän päivän jälkeen.

Toisena päivänä ratsastimme Seitsemisen alueella ja lähistöllä noin 25 km ja reilun 6 tuntia. Yöksi majoituimme Särkilammin marjatilalle. Hevoset pääsivät tällä kertaa laitumelle rouskuttamaan korkeaa heinää. Meille ihmisille oli illallinen ja sauna uimisineen. Vapaa-aika kului hevosista jutellen, mitenkäs muuten!

Viimeisenä vaelluspäivänä lähdimme kohti kotitallia. Oli kuuma päivä ja pisin matka edessä. Mutta hyvin hevoset jaksoivat, pidimme toki ruoka- ja juomataukoja monta matkan varrella. Maisemia oli matkan varrella monenlaisia: mäntyharjumaastoa, tiheää kuusikkoa, sekametsää, soista maastoa, jokia, umpimetsää, pieniä polkuja, hiekkateitä, traktoripolkuja, järvimaisemaa... Viimeisenä päivänä vaelsimme noin 30 km ja 7 tuntia taukoineen. Upeita muistoja jäi reissusta, pääsisipä pian uudestaan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti