torstai 30. tammikuuta 2014

blogi+valo+kuva Höyry-galleriassablogi+valo+kuva
Heli Innala ja Leena Vainio
6.2.-2.3.2014
Höyry-galleria
Taiteilijat paikalla galleriassa kertomassa teoksistaan
sunnuntaina 2.3.  klo 14-16 Tervetuloa!

Aloimme jokunen vuosi sitten tahoillamme julkaista blogeja omasta elämästämme ja tapahtumista ympärillämme.
Heli Innala: Muistikuvia
http://heli-innala.blogspot.com/
Leena Vainio: Vivere est.. http://vivereest.blogspot.com/

Kirjoittamisen sijaan kuva on meille molemmille luontainen tapa tehdä muistiinpanoja myös nettipäiväkirjaan. Innostuimmekin yhä enemmän valokuvauksesta blogia ”kirjoittaessamme”. Samanhenkisistä blogeistamme muodostui siis valokuvapäiväkirjoja kuvataiteilijan ja taidemaalarin silmin.

Bloggaamisen kautta tutustuimme toisiimme myös oikeassa elämässä ja näin meille syntyi ajatus yhteistyöstä ja yhteisestä blogivalokuvistamme kootusta näyttelystä. Hahmotamme olemassa olevaa kameran linssin läpi maalaten värien, muotojen, sommittelun ja yksityiskohtien avulla. Muuttuuko blogivalokuvien merkitys ja sanoma niiden irrottautuessa virtuaalimaailmasta ja tietokoneen näytöltä konkreettisiksi fyysisiksi kuviksi näyttelytilassa? Miten kuvamme keskustelevat keskenään ollessaan samassa tilassa? Minkälainen on maalarin valokuva ja syntyykö tästä maalauksellisia valokuvia vai maalarin kuvamuistiinpanoja?

Halusimme ottaa projektissa huomioon myös bloggaamiseen ja nyky-yhteiskuntaan liittyviä ajatuksia kuten yhteisöllisyyden, vuorovaikutteisuuden ja julkisuuden. Niinpä  ensimmäisissä näyttelyissä annoimme lukijoidemme olla osaksi mukana tekemässä näyttelyä. He saivat äänestää suosikkejaan ja siten olla mukana valitsemassa joitakin näyttelykuviamme.
Projektimme kehittyi edelleen eteenpäin ja pohdimme maalaamisen ja valokuvaamisen suhdetta ja vaikutusta toisiinsa. Galleria Pihatossa Lappeenrannassa tammikuussa 2013 esillä oli valokuviimme liittyviä maalauksia ja niitä on esillä  myös tässä näyttelyssä. Tämä on neljäs yhteisnäyttelymme. Lisäksi osallistuimme Voipaalan taidekeskuksessa 2013  pidettyyn 6 aistia –näyttelyyn yhdessä  neljän muun naistaiteilijan kanssa.

Heli Innala:
” Kuviini on tallentunut lähimetsää, maisemia automatkoilta, kotini, kukkia puutarhastani, muistoja, valoa, väriä, linjoja ja pintoja, kävelyretkiä koiran ja kissojen kanssa. Kamera on siveltimeni.”

Leena Vainio:
”Näyttelykuvissani on hetkiä ja tunnelmia arkisesta elämästä, matkalla olosta, paikoista ja vuodenajoista. Siitä huolimatta että tavallaan leikittelen kuvia ottaessani on kuvien tunnelma usein haikea ja surumielinen, mikä toisinaan hämmästyttää itseänikin.”


Höyry-galleria
Korpilahden satama, Korpilahdentie 10,41800 Korpilahti/Jyväskylä
Avoinna ma-pe 11-18, la-su 12-16, tai sopimuksen mukaan
Vapaa pääsy. Avoinna ympäri vuoden
www.hoyrygalleria.fi


4 kommenttia:

 1. Voi miten hieno idea! Onpa kiva että olette ajatuksen vieneet näyttelyasteelle, voi kun asuisin lähempänä.. tulisin taatusti katsomaan miten olette ajatuksen luoneet.
  Jos muistat, niin taidepohjalta minäkin aloitin noin 7 vuotta sitten. Siksi minulla on kolme blogia, aihepiirit ovat omalla sarallaan ettei tullut sekametelisoppaa..
  Runo, ruoka ja arki, niitä ryyditän valokuvillani. Jos ihme sattuisi, niin käyn taatusti näyttelyssänne.. ONNEA ONNEA NÄYTTELYYN!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä on jo viides näyttely tällä idealla. Leenan kanssa on ollut hieno tehdä yhteistyötä ja aina odotamme, miten näyttelykokonaisuudet muuttuvat paikan ja tilan mukaan.

   Poista
  2. Niin ja vielä piti lisäämäni että ensi kesänä on maalauksiani esillä G12 Galleriassa Kuopiossa. Tule ihmeessä avajaisiin! Kutsua laittelen tänne sitten alkukesästä.

   Poista
 2. Luin juuri G 12 avajaiskutsua ja kurkistin tulevia näyttelyitä. tosiaan. Sinulla on näyttely siellä kesä-heinäkuussa. Pidän mielessä ja laitan kalenteriin.. Olisipa mukavaa nähdä livenä " vanha " blogikaveri!

  VastaaPoista