keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Metsä Galleria Rongassa Tampereella 12.4.-1.5.2014 
METSÄ

Merja Asonen, Katrin Havia, Päivi Hellman, Anja Härkönen, Heli Innala, Urpu-Elina Korhonen, Miina Laine, Heta Laitakari, Tiina Kaisa Leppänen, Anja Niera, Paula Puikkonen, Ilona Raipala, Leena Vainio, Marje Viitala ja Ella Vähäsarja

12.4.-1.5.2014 (suljettu pääsiäisenä 18.-21.4)
Galleria Ronga, Rongankatu 1 C 9, 33100 Tampere
Avoinna ti-su klo 12-18
Pirkanmaan taidesuunnistus -tapahtuman aikana la-su 26.-27.4. avoinna klo 11-18

Avajaiset pe 11.4 klo 18-20, tervetuloa!

Metsällä on aina ollut ja on edelleen monella tapaa merkittävä vaikutus kulttuuriimme. Jokaisella Suomessa elävällä on siihen jonkinlainen suhde, ja sanaan latautuu lukemattomia merkityksiä. Miten nykytaiteilijat näkevät ja kokevat metsän?

Näyttelyssä on esillä 15 taiteilijan teoksia. Yhdelle metsä merkitsee yllätyksellisyyttä ja toisenlaista tilaa. Toiselle metsässä kulkeminen antaa voimia ja hyvää oloa, kolmannen on voitava kokea metsä sielläkin missä sitä ei näe, muuten ei selviä.

Taiteilijat ovat näyttelyä varten mm. tutkineet henkisyyttä, myyttejä ja lahopuisia metsänhenkiä, antaneet tajunnan rentoutua alfa-tasolle ja vajonneet metsän muinaisuuteen. Teoksiin on tallentunut pieniä hetkiä, rauhaa, valoa, vuodenaikojen vaihtelua, maalauksellisia näkyjä ja horisonttiin pakenevan metsänreunan jättämää tyhjyyttä. Metsä koetaan kaikilla aisteilla, muutenkin kuin silmillä nähtynä maisemana.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, valokuvia, puupiirroksia, litografioita ja valotaidetta.


 Itseltäni esillä valokuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti