sunnuntai 24. tammikuuta 2010

KULTAA

Kultainen pyhyys 1
öljyväri ja akryyliväri MDF-levylle
2009
46,5 x 46 cm


Kultainen pyhyys 2
öljyväri ja akryyliväri MDF-levylle
2009
46,5 x 46 cm


Ateenan matkallani toukokuussa 2009 ihailin museoissa ikonien voimakkaan epätodellisia värisävyjä. Hehkuvaa, melkein kirkuvaa kadmiumpunaista ja loistokasta kultaa. Syvää poltettua siennaa ja okraa, ripaus syvän sinisiä, vihreitä ja keltaisia sävyjä.Väririnnastukset kiinnostivat ja hivelivät silmää. Niissä oli jotain selittämättömän kaunista, mutta myös hitunen jotain omituista, epäsopivaa. Aika oli myös patinoinut väripinnat rosoisesti. Maalauksissani halusin tavoittaa jotain tuosta samasta vaikutelmasta.

Teoksissani ei ole uskonnollisia viittauksia, olen lähtenyt liikkeelle puhtaasti värien voimasta ja pinnoista.Tätä kautta löysin maalauskieleeni uusia tasoja. Maali ja sen nopea, hetkellinen sively korostuvat. Olen pelkistänyt värien kerroksellisuutta ja korostanut kertamaalauksen tapahtumaa. Värin puhdas hehku on pääosassa pelkistetyn muotokielen avulla.

Yllä olevat maalaukset maalasin alkukesästä 2009 ja ne ovat olleet esillä Tampereella Galleria Rongan ensimmäisessä näyttelyssä X2 heinäkuussa 2009.

3 kommenttia:

  1. Onpa vahvat ja hehkuvat värit!

    VastaaPoista
  2. Voi mitä silmäniloa täältä löytyikään. Upeita!
    Muuten, kurkkaseppa blogiini, sinulle on siellä haaste:-)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia teille! Otin juuri uusista maalauksista kuvia, eivät kyllä onnistuneet kauhean hyvin. Jos saan niistä julkaisukelpoisia, voin laittaa kommentoitavaksi. Ja kiitos Anna haasteesta, vastaan siihen heti pikimmiten.

    VastaaPoista