perjantai 12. helmikuuta 2010

UPEA HELMIKUUN PÄIVÄ!



Keskiviikkona luonto näytti taas parastaan. Luminen metsä kylpi auringonvalossa niin että silmiä häikäisi. Valo saa kropan heräämään ja odottamaan kevättä. Olen jo alkanut mielessäni hahmottelemaan pihan kukkamaita. Kolmisen kuukautta ja sitten saa myllätä maata niin paljon kuin jaksaa.

Mutta yritän hillitä itseäni ja nauttia talven parhaista puolista. Toivottavasti kovat pakkaset olisivat jo väistyneet. Yöt ovat kyllä todella kylmiä vieläkin, pari aamua sitten Stormissa oli pakkasta -25.

Minulla on yllättäen ollut koko loppuviikko vapaata töistä ja olen ollut maalla pohjustelemassa mdf-levyjä uusia maalauksia varten. Nyt sain pohjia niin paljon, että ne riittävät hyvin toukokuun näyttelyyn.

Huomenna juhlimme äitini syntymäpäiviä ja lahjaksi valmistan kreikkalaista ruokaa. Menuksi olen suunnitellut tsatsikia vaalean leivän kanssa, kreikkalaista salaattia, papuja tomaattikastikkeessa, täytettyjä tomaatteja ja paprikoita, hunajamelonia ja vaniljajäätelöä. Ja tietenkin retsinaa ja ouzoa!

***

Tammikuun keiton syönti kuurin lopetin pari päivää sitten. Laitoin aikaisemmin joitain soveltamiani keitto-ohjeita tänne, tässä vielä pari lisää:

Pasta-soijarouhekeittoon veteen sipulia, valkosipulia, tomaattipyrettä, kasviksia pakasteena tai tuoreena, soijarouhetta, lyhyttä spaghettia tai muuta pastaa, mausteita maun mukaan.

Keltaiseen kasviskeittoon veteen sipulia, perunaa, porkkanaa, bataattia, kikherneitä, siirappia, paprikajauhetta, currya, pippuria, kasvislientä, muita mausteita maun mukaan.

Linssikeittoon ensin veteen sipulia, valkosipulia, porkkanaa, tomaattimurskaa, punaisia linssejä, mausteita ja lopuksi kookosmaitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti