tiistai 12. lokakuuta 2010

ULKOAPÄIN


Pihassamme on vanha suuli eli navetta. Harmittavasti se on jo päässyt niin huonoon kuntoon, ettei sitä voi käyttää kuin varastona. Haaveilen omasta hevosesta ja lampaista ja kanoista ja vaikka mistä elikoista, mutta ensiksi pitäisi vanha suuli purkaa ja rakentaa uusi tilalle. Se on jo aikas iso projekti...


Mies kaivoi ja kaatoi vanhan sähkötolpan suulin vierestä, ja tolpan alta kuopasta löytyi hevosenkenkiä. Niiden löytäminen oli muka enne lottovoitosta, mutta ei nyt viimeksi ainakaan tärpännyt. Ehkä seuraavalla kerralla sitten.


Ensi kesänä on ihan pakko maalata rintamamiestalomme ulkoseinät, ei auta enää mikään. Väriksi tulee kirkas keltainen, ikkunanpokat maalataan valkoisiksi, ja ovien väriksi tulee joko valkoinen tai punamulta.

5 kommenttia:

  1. Uusi maali seiniin antaa talolle varmaan ryhtiä. N.s. nuorennuskäsittely, kasvojenkohotus..mitä sellaisesta sanotaankaan..Tunnelma talossa säilyy kuitenkin lumoavana. Tulin viime viikolla vierailulta juuri sellaisesta talosta. Ihana pönttöuuni, halkojen ritinä uunissa, ulkona jo pimeää. Upeeta! Tötähän talossa aina riittää yllinkyllin, mutta jos lotossa voittaisin, alkaisin kytätä rintamamiestaloa ostolistaan :-) Haaveeksi taitaa kuitenkin jäädä!

    VastaaPoista
  2. Ei sitä ikinä tiedä, lottovoitto voi tulla jo ensi lauantaina! :)

    Kyllä maali muuttaa varmasti talon ulkoisen olemuksen ihan toisenlaiseksi, nyt kun on aika ankea ja rapistuneen näköinen. Nuortuu varmasti monella vuosikymmenellä. On vaan iso homma, mutta pakko ottaa itseämme niskasta kiinni.

    VastaaPoista
  3. Kyllä se ihan mukavasti menee, kun vain ottaa itseänsä niskasta kiinni, kuten sanoit. Onhan siinä ehkä vanhan maalin rapsuttelemista pois ensin ja vanhan pinnan puhdistamista. Mutta sitten vain sutia heiluttamaan! Minäkin maalasin meidän talon edelliskesänä, pojat avustivat siinä, missä minä en uskaltanut kiivetä korkealle.

    VastaaPoista
  4. En olekaan aiemmin kuullut tuota suuli nimitystä navetalle. Teille tuleekin sitten oikein aurinkotalo :)

    VastaaPoista
  5. Suuli on minulle ihan outo sana, kuulin sen ensimmäistä kertaa vasta täällä Sastamalassa. Suuli on oikeasti enemmän lato tai navetan perään rakennettu kylmä tila, mutta täällä meidänkin navetta / talli / varastoa sanotaan vain pelkäksi suuliksi. Vaihtelee varmaan alueittain.

    VastaaPoista