sunnuntai 22. toukokuuta 2011

MAKKARAA JA SILLIÄ




















Keskiviikkona jatkoimme roomalais-saksalaisen museon jälkeen syömään perinteiseen panimoravintolaan. Avomies sai kaipaamaansa paikallista makkaraa hapankaalilla. En nyt muista makkaran nimeä, joku wursti kuitenkin. :) Ja oli mielestään matkan paras annos. Itse kokeilin matjes-silliä. Ihan hyvää oli, mutta kala-annokset alkoivat jo tympiä makunystyröitä. Ja palan painikkeeksi tietysti kölchiä!

Ruoan jälkeen lähdin yksin tutustumaan Ludwig museoon, jossa on isot kokoelmat Picassoa ja saksalaista ekspressionismia sekä pop-taidetta. Minua kiinnosti eniten saksalainen synkkä ja rujo ekspressionismi. Varsinkin taidekouluaikoina olin hyvin vaikuttunut maalauksien voimasta ja ilmaisusta, nyt ehkä olen kasvanut ulos jo suurimmasta ihailusta.

Museon kattoterassilla katselin kaupungin kattomaisemaa. Näköalat eivät olleet järin kuvaukselliset. Kauempana häämötti romaaninen basilika Groß St. Martin, jossa en ehtinyt käydä ollenkaan. Kävellessäni takaisin hosteliin ihailin vielä katedraalin alla sijaitsevan suihkulähteen pohjakuvioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti